Smaakvol en gezond

Bij Meat-You-Halfway & Sea Veggies draait alles om zeewier. En toevallig of niet wordt zeewier meer en meer door consumenten ontdekt als smaakvol en passend bij een gezonde leefstijl. Door meerdere food experts en influencers is zeewier als voedingstrend voor 2021 uitgeroepen. En dat is te begrijpen, zeewier zit namelijk boordevol vezels, mineralen, visvetzuren (omega 3), vitamines (calcium, jodium, kalium, magnesium, ijzer, b-vitamines) en eiwitten.

Smaakvol omdat er zoveel soorten zeewier zijn met ieder zijn eigen karakteristieke smaak. Door te experimenteren met deze vele soorten en specifieke blends/mixen te ontwikkelen passend bij de overige bestandsdelen (vlees of groenten) van het eindproduct, zijn topproducten ontstaan in termen van smaak, textuur en sappigheid.

Bindings- en conserveringsmiddel

Zeewieren blijken ook zeer goede eigenschappen te bevatten als het gaat om binden van eiwitten (dierlijk en plantaardig) en conserveren. Om die reden zitten er minimale (kunstmatige) e-nummers in onze producten en bevatten onze producten bijna allemaal het ‘Clean Label’.

Dubbel zo goed voor het klimaat

Naast het experimenteren met tientallen verschillende zeewieren met bijbehorende smaken is Olijck ook aan het onderzoeken in hoeverre zeewier een belangrijke rol kan spelen bij het vervaardigen van  ‘eetbare’ verpakkingen die worden gebruikt bij Olijck producten.

De eiwittransitie van dierlijk naar plantaardige eiwitten in voeding zorgt voor een enorme winst voor ons klimaat. Onze veganistische Sea Veggies met zeewier zijn dubbel zo goed voor het klimaat. Zeewier groeit snel, op zee (geen landbouwgrond nodig) en vangt veel CO2 op. Ook heeft het geen schaars zoet water nodig.

Alle zin en onzin over zeewier

Vanuit de markt worden wordt Olijck vaak benaderd met allerlei vragen over zeewier. Zijn alle zeewier eetbaar? Waar smaakt het naar? Waarom is zeewier gezond? Bekijk de Q&A waarin Olijck antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. Heb je nog meer vragen, kan je ons altijd bellen of e-mailen.

Samenwerkingen

Om continue onze kennis te vergroten over zeewier en goede connectie in stand te houden met leveranciers werkt Olijck samen met de North Sea Farmers en Wageningen University Research (WUR).